Nou
Multe porții

Boluri cu carne de vită și fasole verde cu sos dulce picant

Dificultate
Simplu
Timp de pregătire
20 Minute
Вес
614 gr
Cantitate de servire
2 porții

Calea către o cină delicioasă și savuroasă este la doar 20 de minute distanță! În această rețetă, carnea de vită măcinată și fasolea verde sunt acoperite cu un sos dulce de chili, apoi presărate cu coriandru proaspăt și ceapă prăjită crocantă. Totul este servit pe un pat de orez pufos. Rezultatul? O simfonie de arome și texturi atât de delicioase, încât s-ar putea să lingi farfuria.

Divider

Îl vom aduce

Mazăre verde proaspătă
Mazăre verde proaspătă
170 gr
Coriandru
Coriandru
8 gr
Carne de vita tocata
Carne de vita tocata
280 gr
Sos de soia
Sos de soia
28 gr
Orez alb
Orez alb
100 gr
Sos dulce acrisor
Sos dulce acrisor
28 gr
Lime
Lime
1 buc

Nu este inclus în livrarea

Сковорода
Piper negru
Сковорода
Ulei de floarea-soarelui
Сковорода
Sare
Сковорода
Unt
1
Pasul întâi
ntr-o oală mică, amestecați orezul, 1¼ căni de apă (2¼ căni pentru 4 porții) și un praf de sare. Aduceți la fierbere, apoi acoperiți și reduceți la foc mic. Gătiți până când orezul este moale, 15-18 minute. • Păstrați acoperit, departe de foc, până când este gata de servit.
line
2
Pasul al doilea
Între timp, spălați și uscați legumele și fructele. Dacă este necesar, tăiați fasolea verde; tăiați-o transversal în bucăți de 5 cm lungime. Un sfert de lămâie. Separați frunzele de coriandru de tulpini; tăiați-le mărunt.
line
3
Pasul al treilea
Încălziți puțin ulei într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Adăugați carnea de vită*, sărați și piperați. Distribuiți uniform cu o spatulă. Gătiți, fără a amesteca, până se formează o crustă rumenită pe partea de jos, 3-4 minute. • Împărțiți carnea în bucăți și continuați să gătiți până când carnea de vită este complet gătită, încă 2-4 minute. SFAT: Dacă în tigaie s-a acumulat grăsime în exces, scurgeți-o cu grijă.
line
4
Pasul al patrulea
În timp ce carnea de vită se pregătește, puneți fasolea verde și puțină apă într-un bol mediu, potrivit pentru cuptorul cu microunde; acoperiți bolul cu folie alimentară. Gătiți în cuptorul cu microunde până când este gata, 1-2 minute. SFAT: Nu aveți cuptor cu microunde? Nicio problemă! Gătiți fasolea verde într-o cratiță mică cu puțină apă până când este gata, 5-7 minute. • Scurgeți cu grijă apa în exces.
line
5
Pasul al cincilea
Adăugați fasolea verde fiartă, sosul chili, 2½ linguri de glazură dulce de soia (măsurați cu precizie), 1 lingură de unt și ½ linguriță de zahăr în tigaia cu carne de vită. (Pentru 4 porții, folosiți 5 linguri de glazură dulce de soia, 2 linguri de unt și 1 linguriță de zahăr.) Gătiți, amestecând, timp de 1-2 minute, până când carnea de vită este complet acoperită cu glazură. • Luați de pe foc și adăugați puțin suc de lămâie, după gust.
line
6
Pasul al șaselea
Amestecați orezul cu o furculiță; adăugați 1 lingură de unt (2 linguri pentru 4 porții). Condimentați cu sare și piper. • Împărțiți orezul în boluri și acoperiți-l cu legumele sote. Presărați ceapă prăjită crocantă și coriandru tocat. Serviți cu felii de lămâie rămase. Carnea tocată este gătită complet când temperatura internă ajunge la 160°.
line