Fără gluten

Friptură cu cartofi și sos de merișoare

Dificultate
Simplu
Timp de pregătire
40 Minute
Вес
1000 gr
Cantitate de servire
2 porții

Varza, cartofii și merișoarele pot evoca imagini din New England și cine fierte, dar această rețetă aduce o notă mai proaspătă. Sosul care împodobește friptura are stropi de oțet balsamic și sos de soia pentru un amestec de arome italiene și asiatice. În plus, cartofii sunt copți cu rozmarin până devin parfumați, iar varza este îmbogățită cu oțet acrișor de vin alb.

Divider

Îl vom aduce

Steak vita striploin
Steak vita striploin
250 gr
Cartof
Cartof
450 gr
Sos de soia
Sos de soia
28 gr
Rozmarin
Rozmarin
7 gr
Ceapă
Ceapă
1 buc
Oțet balsamic
Oțet balsamic
2 lingură
Varza rosie
Varza rosie
115 gr
Seminte de muștar
Seminte de muștar
2 gr
Oțet de vin
Oțet de vin
2 lingură
Gem din merișor
Gem din merișor
30 gr

Nu este inclus în livrarea

Сковорода
Piper negru
Сковорода
Ulei de floarea-soarelui
Сковорода
Ulei de măsline
Сковорода
Sare
1
Pasul întâi
Spălați și uscați toate produsele. Preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius. Tăiați ceapa în jumătate, curățați-o de coajă și feliați-o subțire. Curățați frunzele de rozmarin de pe tulpini și tocați-le mărunt până obțineți o lingură. Aruncați tulpinile. Tăiați cartofii în jumătate pe lungime, apoi tăiați-i în felii de 2,5 cm grosime (ca niște cartofi prăjiți).
line
2
Pasul al doilea
Amestecați cartofii pe o tavă de copt cu un strop de ulei de măsline și rozmarin tocat. Condimentați cu sare și piper. Coaceți până se rumenesc ușor și devin crocanți, aproximativ 30-35 de minute.
line
3
Pasul al treilea
Încălziți un strop mare de ulei într-o tigaie medie la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și varza și gătiți până se înmoaie, aproximativ 5 minute, amestecând. Adăugați semințele de muștar și gătiți până încep să se spargă. Adăugați oțetul de vin alb, zahărul și un praf de sare. Reduceți focul la mic, acoperiți și gătiți până când varza este fragedă, aproximativ 10 minute.
line
4
Pasul al patrulea
În timp ce varza se gătește, încălziți puțin ulei într-o altă tigaie medie la foc mediu-mare. Tamponați friptura cu un prosop de hârtie, apoi condimentați-o cu sare și piper. Adăugați-o în tigaie și prăjiți-o până se rumenește și se gătește la nivelul dorit, 4-7 minute pe fiecare parte. Scoateți-o și lăsați-o deoparte să se odihnească.
line
5
Pasul al cincilea
Adăugați ½ lingură de oțet balsamic, 1½ linguri de sos de soia, dulceața de merișoare și 3 linguri de apă în aceeași tigaie, la foc mediu. Amestecați. Lăsați să fiarbă la foc mic până când lichidul se reduce la o consistență siropoasă, aproximativ 2-3 minute. Luați de pe foc.
line
6
Pasul al șaselea
Tăiați friptura în felii subțiri, în direcția opusă fibrei. Împărțiți friptura, cartofii și varza în farfurii. Stropiți friptura cu glazură și serviți.
line