Pregătire ușoară

Spaghete carbonara cu castraveți proaspeți și rucola

Dificultate
Simplu
Timp de pregătire
20 Minute
Вес
970 gr
Cantitate de servire
2 porții

Spaghete carbonara delicate cu sos aromat, completate cu castraveți proaspeți și rucola picantă.

Divider

Îl vom aduce

Paste spaghete
Paste spaghete
200 gr
Ou de găină
Ou de găină
3 buc
Bacon
Bacon
150 gr
Parmezan
Parmezan
30 gr
Rucola
Rucola
15 gr
Patrunjel
Patrunjel
15 gr
Usturoi
Usturoi
1 buc
Castravete
Castravete
1 buc

Nu este inclus în livrarea

Сковорода
Ulei de floarea-soarelui
Сковорода
Sare
1
Pasul întâi
Fierbeți spaghetele în apă clocotită cu sare timp de 7 minute. Scurgeți spaghetele într-o strecurătoare și stropiți-le cu ulei de floarea-soarelui. Păstrați apa rămasă după fierbere.
line
2
Pasul al doilea
Tăiați castravetele cubulețe mici. Zdrobiți usturoiul, curățați-l și tocați-l mărunt. Separați frunzele de pătrunjel de tulpini și tocați-le mărunt. Tăiați slănina transversal, în felii mari.
line
3
Pasul al treilea
Separați ouăle în albușuri și gălbenușuri, astfel încât gălbenușurile să rămână într-un bol (albușurile nu vor fi necesare).
line
4
Pasul al patrulea
În bol, adăugați parmezanul ras (păstrați puțin parmezan ras pentru decor) și amestecați.
line
5
Pasul al cincilea
Prăjiți slănina într-o tigaie uscată și încinsă, amestecând, timp de 3 minute la foc mediu. Apoi adăugați usturoiul, amestecați și prăjiți încă 30 de secunde.
line
6
Pasul al șaselea
Adăugați spaghetele fierte și pătrunjelul tocat în tigaie, lângă slănină și usturoi, și prăjiți, amestecând, timp de 1 minut. Apoi, turnați 100 ml de apă rămasă după fierberea spaghetelor, adăugați gălbenușurile cu parmezan, sărați după gust, amestecați și luați de pe foc.
line
7
Pasul al șaptelea
Rupeți rucola cu mâinile în bucăți mari. Așezați spaghetele în farfurii, decorați cu rucola și serviți, presărând cubulețe de castravete și parmezanul rămas.
line