Multe porții
Nou
Pentru familie

Somon la cuptor și ratatouille cu couscous

Dificultate
Mediu
Timp de pregătire
40 Minute
Вес
900 gr
Cantitate de servire
2 porții

Ratatouille-ul plin de legume este baza perfectă pentru somonul prăjit, bogat și fraged. Couscousul cald și pufos adaugă un plus de sățietate, făcând din acest fel de mâncare unul sănătos și consistent în egală măsură.

Divider

Îl vom aduce

Somon
Somon
200 gr
Usturoi
Usturoi
1 buc
Vânătă
Vânătă
1 buc
Condiment Legume
Condiment Legume
1 buc
Ardei roșu
Ardei roșu
1 buc
Pasta de tomate
Pasta de tomate
1 buc
Cuscus
Cuscus
100 gr

Nu este inclus în livrarea

Сковорода
Piper negru
Сковорода
Ulei de floarea-soarelui
Сковорода
Sare
Сковорода
Apă
1
Pasul întâi
Preîncălziți cuptorul la 220 °C/200 °C cu ventilator/treapta 7 a gazului. Într-o oală pentru cușcuș, fierbeți 200 ml de apă (dublul cantității pentru 4 persoane). Adăugați bulionul. Curățați vinetele și tăiați-le în jumătate pe lungime. Tăiați fiecare jumătate în patru fâșii și apoi în bucăți de 2 cm. Amestecați cu puțin ulei și condimentați cu sare și piper. Aranjați-le într-un singur strat pe o tavă de copt tapetată. Coaceți până se înmoaie, 20-25 de minute. Întoarceți-le la jumătatea timpului. SFAT: Dacă vă grăbiți, puteți fierbe apa în ceainic.
line
2
Pasul al doilea
Între timp, tăiați ardeiul în jumătate și îndepărtați miezul și semințele. Tăiați-l în bucăți de 2 cm. Curățați și răziți usturoiul (sau folosiți o presă de usturoi).
line
3
Pasul al treilea
Scoateți supa de pe foc, adăugați cușcușul și acoperiți oala cu un capac. Lăsați-o deoparte timp de 8-10 minute sau până când este gata de servit.
line
4
Pasul al patrulea
Așezați fileurile de somon (cu pielea în jos) pe o tavă de copt tapetată. Condimentați cu sare și piper. Când cuptorul este încins, coaceți somonul pe raftul de sus până când este gătit complet, 10-15 minute. IMPORTANT: Spălați-vă mâinile și ustensilele după ce ați manipulat pește crud. Somonul este gătit când este opac în mijloc.
line
5
Pasul al cincilea
Încălziți puțin ulei într-o tigaie la foc mediu-mare și adăugați ardeiul. Prăjiți până se înmoaie, amestecând ocazional, timp de 4-5 minute. Adăugați usturoiul și amestecați. Gătiți timp de 1 minut. Adăugați jumătate din ierburile italiene (dublă cantitate pentru 4 persoane), passata, bulionul și 100 ml de apă (dublă cantitate pentru 4 persoane). Amestecați și fierbeți la foc mic până se reduce ușor, 3-4 minute. După ce s-a gătit, adăugați vinetele prăjite. Condimentați cu sare și piper după gust.
line
6
Pasul al șaselea
Afânați cușcușul cu o furculiță. Condimentați cu sare și piper după gust. Împărțiți cușcușul în farfurii și adăugați ratatouille cu o lingură. Așezați somonul prăjit deasupra.
line