Veggie
Pregătire ușoară
Pentru familie

Tofu dulce-acrișor cu caju și coriandru

Dificultate
Simplu
Timp de pregătire
20 Minute
Вес
1015 gr
Cantitate de servire
2 porții

Sosul care acoperă tofu și legumele în această rețetă este ușor dulce, cu exact cantitatea potrivită de acrișor. Toppingul de coriandru și caju adaugă crocant și prospețime unui preparat deja impresionant.

Divider

Îl vom aduce

Orez jasmine
Orez jasmine
150 gr
Sos dulce acrisor
Sos dulce acrisor
1 buc
Otet de vin rosu
Otet de vin rosu
2 lingură
Ardei roșu
Ardei roșu
1 buc
Ceapă
Ceapă
1 buc
Coriandru
Coriandru
5 gr
Caju
Caju
20 gr
Pasta de tomate
Pasta de tomate
1 buc
Tofu
Tofu
360 gr
Sos de soia
Sos de soia
1 buc
Mazăre verde
Mazăre verde
120 gr

Nu este inclus în livrarea

Сковорода
Piper negru
Сковорода
Ulei de floarea-soarelui
Сковорода
Sare
1
Pasul întâi
  • Turnați 300 ml de apă sărată (pentru 2 persoane) într-o oală pentru orez.
  • Adăugați orezul și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mediu, acoperiți și gătiți timp de 12 minute.
  • Luați de pe foc. Țineți acoperit timp de 12 minute sau până când este gata de servire.
  • Tăiați ardeiul în jumătate și îndepărtați miezul și semințele. Tăiați în fâșii subțiri.
  • Tăiați ceapa în jumătate, curățați-o de coajă și feliați-o subțire. Tocați grosier coriandrul (cu tulpini și tot).
line
2
Pasul al doilea
  • Scurgeți tofu și tăiați-l în cuburi de 2 cm. Uscați-l cu hârtie de bucătărie. Într-un bol, amestecați cuburile de tofu cu sosul de soia.
  • Puneți o tigaie la foc mare cu o cantitate generoasă de ulei.
  • Odată ce s-a încins, prăjiți tofu până devine ușor crocant, amestecând frecvent pentru a vă asigura că nu se arde, timp de 6-8 minute.
  • Condimentați cu sare și piper.
  • Scoateți din tigaie și puneți deoparte.
line
3
Pasul al treilea
  • Puneți din nou tigaia la foc mediu-mare cu puțin ulei.
  • Prăjiți ceapa și ardeiul până se înmoaie, amestecând ocazional, timp de 4-5 minute.
  • Adăugați sos dulce acrisor, oțet, pastă de roșii și 100 ml apă (pentru 2 persoane).
  • Lăsați să fiarbă până când sosul se îngroașă, 3-5 minute. 
  • Adăugați mazărea, tofu și 2 lingurițe de zahăr (pentru 2 persoane). Condimentați cu sare și piper după gust. Gătiți până când totul se încălzește, 1 minut.
    SFAT: Adăugați puțină apă dacă simțiți că sosul este prea gros.
line
4
Pasul al patrulea
  • Serviți orezul în boluri adânci.
  • Puneți deasupra tofu dulce-acrișor.
  • Ornați cu alune de caju și coriandru tocat.
line